Cum ingrijim trandafirii in anotimpul rece

Contact

Trandafirii sunt plante foarte sensibile la temperaturi care coboara sub 4-5 grade, de aceea au nevoie de tratament special inca de la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie cand riscurile de inghet in timpul noptii sunt foarte mari.

Inainte de a fi ingropati, trandafirii trebuie curatati, ramurile prea lungi scurtate si desfrunziti complet. Tufele trebuie ingropate intr-un pat de crengi, pamant afanat si frunze uscate pe parcursul lunilor noiembrie-martie. Trandafirii urcatori vor fi si ei curatati si baza acestora va fi inconjurata cu pamant uscat.

Mai exista si trandafirii cu trunchi si coroana. Munca la acestia este mai elaborate pentru ca va trebui sa impachetati ramurile lui cu paie si cu frunze, apoi cu panza sau polistiren si sa legati totul de trunchi. Apoi puneti pamant uscat la baza pana la o inaltime de 30 de centimetri.

Pe parcursul iernii, daca zapada cade din abundenta, nu uitati sa aerisiti trandafirii la perioade regulate sau, si mai bine, sa ii maturati de nameti. In primavara, dar nu mai devreme de luna martie, indepartati invelitorile si pamantul de pe trandafiri si ingrijitii adevat perioadei care urmeaza.

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share