Cum decoram un balcon de mici dimensiuni

Contact An Agent

Aspectul unui balcon, indiferent de suprafata sa, contribuie la imaginea intregii locuinte, de aceea nu trebuie trecuta cu vederea amenajarea lui. Desi pare dificil, si cel mai mic balcon poate fi transformat intr-un refugiu confortabil.

Tinand cont de forma spatiului disponibil (lat sau lung si ingust), daca balconul este inchis sau deschis si de tipul pardoselei (placa de beton, gresie sau parchet), putem sa alegem mobilierul, plantele si accesoriile care se se integreze cat mai bine in spatiu. 05

Deoarece un spatiu mic nu lasa loc la foarte multe optiuni de amenajare, inainte de toate, trebuie sa raspundem la intrebarile: dorim ca balconul sa devina un spatiu de locuit cu masa si scaune sau ar trebui sa fie destinat doar spatiului verde? Este suficient de mare pentru mobila?

Modul de amenajare a acestuia trebuie sa coincida si cu design-ul camerei de care apartine deoarece, din punct de vedere architectural, balconul este o extensie a camerei care face legatura intre interior si exterior, iar o continuitate este esentiala mai ales in cazul spatiilor mici.

Decorul trebuie sa fie unul simplu, aerisit, si nu in ultimul rand, verde. Indiferent de design-ul ales, in toate balcoanele vom intalni un element comun: plantele. Dimensiunea acestora trebuie raportata la dimensiunea balconului. Copaceii decorativi de interior si palmerii vor schimba complet atmosfera, dar nu sunt recomandati in spatiile inguste. Muscatele, begoniile, cameliile, narcisele si azaleele sunt doar cateva exemple de plante potrivite pentru un astfel de decor. Puteti castiga spatiu daca folositi pentru flori suporturi metalice cu mai multe brate. Alegeti pentru ghivecele plantelor o tema sau o culoare unificatoare, care sa nu dea sentimentul de aglomerat.

Daca spatiul va permite, puteti opta pentru un mobilier minimalist. O masuta de cafea si doua scaune isi pot gasi cu usurinta locul si in cele mai inguste spatii. Materialul din care este realizat mobilierul trebuie sa fie unul rezistent, mai ales daca balconul este deschis. Cele mai indicate materiale sunt: plasticul, fierul forjat si ratanul. Piesele de mobilier rabatabile vor ocupa mai putin spatiu si vor fi folosite doar cand este nevoie. Si cum design-ul unei incaperi nu este complet fara accesorii, completati decorul cu permute decoratine, lumanari sau cu un felinar pe timp de noapte.

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: incasa.ro