Cum amenajam o baie de mici dimensiuni

Contact

Spatiile destinate bailor din apartamente sunt de obicei foarte mici. Din acest motiv atunci cand vine vorba de amenajarea lor intampinam multe probleme. Te poti inspira din aceste fotografiicare armonizeaza combinatiile indraznete de culori cu finisajele deosebite si cu idei decorative interesante.

Intoarcerea la negru
Baile mici sunt spatii grozave pentru a incerca nuantele foarte inchise pe care altfel le eviti. Atunci cand dispui de multa lumina naturala poti sa alegi negrul ca o culoare de baza. Un exemplu in acest sens este acest minunat tapet cu copaci care pune in valoare inaltimea incaperii.

Iluzia oglinzii
Usile de sticla ale dusului dau iluzia de spatiu in baile mici, permitandu-va sa admirati intreaga incapere, de la un perete la altul.

Pe piedestal
Folosirea unui piedestal (picior) pentru chiuveta creaza iluzia de spatiu in plus la nivelul podelei. Peretii acestei bai mici-mici aduc caldura si textura incaperii.

Adauga spatii de depozitare suspendate
Un dulapior suspendat amplasat sub chiuveta poate sa suplimenteze spatiul fara a compromite stilul incaperii.

Priveste in sus!
Daca spatiul podelei este limitat, nu uita sa privesti in sus! Poti sa faci ca baia ta sa para mai mare, daca pui in evidenta inaltimea tavanului. Iata o modalitate prin care poti sa faci acest lucru folosind oglinzi rotunde.

Schimba unghiul podelei!
Podeaua in panta si finisajele moderne au pus in valoare aceasta baie de mici dimensiuni. Amplasarea toaletei in zona cea mai inalta a podelei si adaugarea unei chiuvete suspendate a maximizat spatiul. Mozaicul de sticla ce acopera peretele adauga miscare si atrage atentia catre tavanul inalt si luminator.

Gandeste la scala mare!
Exista vreun avantaj la baile mici? Da! Preturile mici! Deoarece spatiul este atat de limitat, poti sa exagerezi un pic si sa folosesti cele mai scumpe materiale, avand in vedere ca ai nevoie de cantitati foarte mici. Aceasta baie are o chiuveta din marmura sculptata manual si peretii acoperiti cu stofa de Damasc metalizata. Adauga si oglinda cu rama aurita si candelabrul de cristal in culorile ambrei si iata un spatiu cu impact garantat.

Evita inghesuiala!
Un spatiu de depozitare amplasat sub chiuveta impreuna cu barele pentru prosoape dau nastere unui spatiu ordonat, fara a da senzatia de aglomerare.

Sparge tiparele!
Baile mici pot fi spatiile in care iti lasi imaginatia sa alerge, in care renunti la incorsetarea regulilor de design. Poti folosi materiale care de obicei sunt pastrate pentru spatii extrem de largi, cum ar fi acest tapet in culori inchise cu modele indraznete. Printulgrafic impletit adauga noi dimensiuni si este extrem de haios.

Incearca culorile calde, atragatoare!
Culorile calde dau senzatia de spatiu bailor de mici dimensiuni.

Un plus de sarm!
Lambriurile din lemn si bordurile decorative folosite dau o nota de formalitate acestei bai incantatoare.

La scala mica
Finisajele supradimensionate si oglinzile imense pot sa produca o impresie inversa de minimizare a unui spatiu si asa inghesuit. Un corp de iluminat de mici dimensiuni si o oglinda de latimea chiuvetei  confera spatialitate aceastei bai micute adorabile.

Incearca rafturile deschise!
Rafturile deschise pot sa faca o camera de mici dimensiuni sa para mai mare decat in realitate, deoarece permit ca privirea sa nu fie limitata de existenta lor, iar peretii sa fie vizibili.

Condimenteaza-ti viata!
O camera mica poate fi readusa la viata folosind culori vii. Daca nu iti va placea reazultatul, nu uita ca poti oricand sa revopsesti baia, usor si fara prea multa cheltuiala.

Organizare la maxim
Dulapioarele ordonate amplasate in masca chiuvetei maximizeaza spatiul si minimalizeaza senzatia de stramt si aglomerat.

Sursa: amenajari-decoratiuni-interioare.com

Share