Conturile Volksbank, poprite de executori pentru despagubirea clientilor

Conturile Volksbank, poprite de executori pentru despagubirea clientilor

Conturile Volksbank au fost poprite la inceputul acestei saptamani pentru executarea silita a unei creante de circa 15.000 de euro, pe care banca o datoreaza unor clienti care au castigat procese pe clauze abuzive.

Mai exact, banii reprezinta comisioanele de risc oprite de Volksbank in mod abuziv si dobanzile aferente, pe care banca a refuzat sa le returneze, in ciuda hotararii judecatoresti.

Volksbank va plati si daune morale

Iar sumele pe care Volksbank le are de plata clientilor se acumuleaza. Clientii bancii au obtinut, miercuri, o noua sentinta irevocabila prin care banca este obligata sa plateasca si daune morale, pe langa returnarea banilor opriti in mod abuziv prin comisioane de risc transformate in comisoane de administrare si dobanzle aferente.

„In data de 29.05.2013, Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila a repins recursul declarat de banca impotriva sentintei pronuntate in dosarul 1436/300/2012, de Judecatoria Sector 2. Prin aceasta sentinta, era acordata suma de 800 de euro (echivalent in CHF), pentru prejudiciile suferite ca urmare a incalcarii Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori”, potrivit lui Codrut Avram, avocatul care i-a reprezentat pe clienti in instanta.

O astfel de sentinta irevocabila, prin care banca este obligata la plata unor daune morale in procesele pe clauze abuzive, a fost acordata in premiera in luna aprilie.

 

 
Share

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *