Construieste eco, fara sa renunti la lux – casa de 500 de metri patrati care face toti banii

Construieste eco, fara sa renunti la lux – casa de 500 de metri patrati care face toti banii

Te-ai gandit vreodata ca ai putea sa-ti construiesti casa mult visata folosind materiale 100% eco? Chiar daca visezi la o casa de lux, acest lucru este posibil, iar rezultatul final poate chiar mai impresionant decat la o casa clasica.

Business24 iti propune in acest weekend o constructie cu structura de lemn, prietenoasa cu natura, economica si ecologica datorita materialelor folosite.

Ce o face atat de speciala?

„Nivelul de tehnologie pe care il integreaza, cum ar fi panourile fotovoltaice sau sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura.

Este o casa de 500 de metri patrati, cu o investitie initiala semnificativ mai mare, dar care se amortizeaza pe termen mediu si lung datorita costurilor mici de intretinere si numeroaselor beneficii asupra naturii”, explica Razvan Cazacu, proprietarul HoneyWood, unul dintre marii jucatori de pe piata constructiilor pe structura de lem.

In plus, casele cu structura de lemn sunt eficiente, durabile, prietenoase cu mediul inconjurator si au avantajul de a putea fi construite foarte repede, in comparatie cu o locuinta construita din materiale conventionale, ca betonul sau caramida.

Mai mult, izoleaza, reduc valoarea facturilor la energie si rezista la cutremure serioase, puncteaza specialistul.

„Cele mai importante avantaje ale caselor cu structura de lemn sunt: izolatia termica superioara la o suprafata utila mai mare datorita peretilor mai subtiri, reducerea cu pana la 75% a facturilor la energie, rezistenta la cutremure de 9 grade Richter, timpul scurt de constructie si impactul redus asupra mediului inconjurator”, sustine Razvan Cazacu, specialist in case durabile.

Nu in ultimul rand, ridicarea unei case cu structura de lemn consuma mai putina energie decat ridicarea constructiilor cu beton si caramida, iar emisiile de substante poluante in procesul de constructie sunt cu pana la 23% mai scazute in cazul acestor case, datorita materialelor naturale, explica specialistul.

Pastreaza designul, chiar daca esti eco

Casele cu structura de lemn se realizeaza dupa proiectul tau, fara nicio restrictie din punct de vedere arhitectural.

De asemenea, lemnul din structura poate fi folosit pentru ridicarea cladirilor de pana la 6 etaje, in functie de conditiile geografice, puncteaza expertul.

Cat rezista casa ecologica in fata intemperiilor?

Potrivit lui Razvan Cazacu, casele ecologice rezista la intemperii cel putin la fel de bine ca locuintele din beton sau caramida.

Mai mult decat atat, structura din lemn rezista la cutremure de 9 grade Richter, datorita flexibilitatii lemnului.

Poti sa-ti faci o casa pe structura de lemn chiar si in mijlocul Bucurestiului?

In ceea ce priveste casele construite de firma sa, proprietarul HoneyWood te asigura ca ele pot fi construite oriunde.

„Fie ca vorbim de centrul unui oras aglomerat, fie ca vorbim de o zona linistita dintr-un cartier rezidential sau un sat, caminele nu au nevoie de conditii speciale pentru a fi ridicate si rezista cel putin pentru trei generatii”, spune acesta.

Cat costa o casa eco la cheie?

Pretul casei cu structura de lemn este dat, la fel ca si in cazul celorlalte tipuri de constructii, de finisaje. O casa la cheie costa intre 450 si 600 Euro/mp, in functie de preferintele clientului.

Sunt si cazuri in care proprietarii opteaza pentru dotari suplimentare, cum ar fi panourile fotovoltaice, care pot creste pretul locuintei, dar investitia se amortizeaza destul de rapid, datorita costurilor scazute de intretinere.

 

 

 

 

 

 


Share
 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *