Conace la preţ de apartment de lux

Conace la preţ de apartment de lux

Cel mai scump apartament scos la vanzare în Capitală are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse de 500 de metri pătraţi, construit în anul 1996, situat în zona Dorobanţi-Aviatorilor, potrivit portalului imobiliare.ro.

Cu aceeaşi sumă, sau chiar mai puţini bani, se pot achiziţiona proprietăţi cu valoare arhitecturală şi istorică precum unul sau chiar mai multe conace boiereşti. Conacele vin “la pachet” chiar cu zeci de hectare de teren, se menţionează în comunicatul imobiliare.ro.

Iată un top al conacelor scoase la vânzare în diferite regiuni ale ţării. Exceptând zona Bucureşti-Ilfov, acestea pot fi achiziţionate cu mai puţin de un milion de euro.


Cel mai scump conac scos la vânzare

Cea mai scumpă proprietate de acest tip este situată în apropierea Capitalei, în comuna Baloteşti. Conacul cu 14 camere are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro, la fel ca preţul celui mai scump apartament disponibil pe piaţă la ora actuală.

Clădirea are o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces către lacul din comună. Totuşi, imobilul necesită renovare totală.

Pe locul al doilea în clasament întocmit de Imobiliare.ro se situează un conac restaurat cu cinci camere din Timişoara. Cu o suprafaţă utilă de 505 metri pătraţi şi un teren de 1.581 de metri pătraţi, acesta este scos la vânzare pentru suma de 900.000 de euro. Clădirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construită în stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840.

Imobilul a fost consolidat şi renovat de către actualul proprietar, păstrând însă cu fidelitate caracteristicile arhitecturale ale clădirii. În afara destinaţiei de reşedinţă, conacul poate găzdui un club, restaurant, consulat, sediu de firmă sau o clinică privată.

800.000 de euro este preţul cerut pentru un conac cu 22 de camere din localitatea Zăgujeni, judeţul Caraş-Severin. Imobilul a fost construit în anul 1850, are o suprafaţă utilă de 900 de metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 2,75 hectare.

Construit în stil neoclasic, conacul a servit ca reşedinţă pentru consilierii militari ai imperiului austro-ungar. Proprietatea mai cuprinde încă opt clădiri auxiliare, cu suprafeţe cuprinse între 200 şi 800 de metri pătraţi, precum şi un parc de 3000 de metri pătraţi cu arbori seculari, diferite specii de brad, arbori exotici şi pomi fructiferi.

500.000 de euro – conac şi domeniu viticol

În apropiere de Ploieşti (comuna Bucov), proprietarul unui domeniu viticol de 6.500 de metri pătraţi, compus din conac şi cramă, solicită un preţ de 519.000 de euro. Clădirea a fost construită în anul 1901, iar din 1940 a funcţionat ca spital de campanie al Crucii Roşii pentru îngrijirea răniţilor de pe front.

Cu o suprafaţă utilă de 980 de metri pătraţi, imobilul a fost restaurat cu ajutorul unui arhitect specializat în astfel de lucrări. Conacul cuprinde 9 camere, la care se adaugă crama amenajată în locul vechilor grajduri, o pivniţă şi un hangar independent.

În judeţul Prahova, comuna Chiojdeanca, un conac cu 12 camere are un preţ cerut de 300.000 de euro. Terenul pe care este amplasat are o suprafaţă de 14,63 de hectare. Conacul propriu-zis are o amprentă la sol de aproape 270 de metri pătraţi şi este construit pe parter şi un etaj. Clădirea este conectată la reţelele locale de electricitate şi apă curentă. Împreună cu această proprietate poate fi achiziţionată şi o pădure de 44,4 hectare.


Share

 

 

 

 

 

Sursa: evz.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *