Colosseumul va fi restaurat

Colosseumul va fi restaurat

Colosseumul va fi restaurat, iar lucrarile sunt programate sa inceapa in luna decembrie. Proiectul de restaurare este finantat de compania Tod’s, producator de bunuri din piele de lux.

Restaurarea monumentului istoric din Italia va dura doi ani si jumatate, iar obiectivul istoric va fi acoperit cu schele, insa accesul vizitatorilor va fi permis, potrivit Luxuo.

In afara de curatarea monumentului, procesul de restaurare va presupune si repararea fisurilor din cladire si indepartarea temporara a arcurilor metalice instalate la nivelul solului.

Colosseum
Proiectul include si constructia unui nou centru de vizitare, ca si reparatii ale zonelor interne si subterane ale monumentului. Aceste lucrari vor duce la cresterea cu un sfert a ariei Colosseumului care poate fi vizitata de turisti.

Investitia necesara pentru implementarea acestui proiect ajunge la 30 milioane de euro.

Colosseum inside
Numarul vizitatorilor la Colosseum, care masoara 188 de metri pe 156 de metri si 48,5 metri inaltime a crescut de la un milion la aproximativ sase milioane de persoane pe an in ultimul deceniu, datorita mai ales filmului „Gladiator”, lansat in 2000 si regizat de Ridley Scott.

Constructia Colosseumului a fost finalizata in anul 80 iHr, fiind cel mai mare amfiteatru construit in perioada Imperiului Roman. Colosseumul este considerat una dintre cle mai mari realizari ale arhitecturii si ingineriei.

Colosseum
Colosseumul poate sa adaposteasca 50.000 de spectatori si a fost folosit pentru luptele intre gladiatori, executii, vanatoare de animale si punerea in scena a unor drame din mitologia antica.

 

 

 

Sursa: business24.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *