Cine sunt angajatorii care au scos la concurs peste 400 de oferte de muncă în online în ultima lună

Cine sunt angajatorii care au scos la concurs peste 400 de oferte de muncă în online în ultima lună

BCR, Hella România, Emerson sau Continental Automotive Group sunt doar câţiva dintre angajatorii care au publicat cele mai multe anunţuri de recrutare în ţară luna trecută, potrivit datelor centralizate de platforma de recrutare online BestJobs. Zece companii de pe plan local au „deschis“ în luna august mai mult de 400 de poziţii pentru românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dintr-un total de peste 4.400 de joburi disponibile pe site-ul bestjobs.
Cele mai mari şanse de angajare au fost oferite de BCR, cea mai mare bancă locală, care, cu toate că traversează o perioadă de reducere a personalului, a scos la concurs 80 de joburi. Totuşi, cele mai multe dintre acestea au fost poziţii de consilieri clienţi, zona de retail în care se regăsesc fiind încă pe lista diviziilor băncii care trebuie dezvoltate. Noul model de organizare a reţelei BCR se bazează pe introducerea conceptului de „hub“ care concentrează 4 – 5 unităţi ce îşi împart resursele de personal după necesităţi, potrivit ultimelor informaţii ale ZF. Până la finalul acestui an, numărul angajaţilor BCR va scădea la 7.500 de persoane, cu 1.600 în minus faţă de anul 2012.
„Organic, orice trecere spre toamnă atrage creşterea ofertelor de angajare. Cu siguranţă că perioada post-vacanţă este una în care creşte atât cererea de muncă temporară, cât şi cea de muncă permanentă. În zona de muncă permanentă, ultimul trimestru aduce pregătirea bugetelor pentru anul următor, ceea ce înseamnă că deja companiile ne lansează solicitări de candidaţi pentru posturile «white collars», mai ales că recrutarea pe poziţii de acest fel înseamnă un proces de screening de durată“, spune Florin Godean, country manager al firmei de recrutare şi muncă tem­porară Adecco România, cu afaceri de peste 41 mil. euro anul trecut. În luna august, Adecco a avut nevoie de 43 de oameni, aceştia  fiind subcontractaţi de companii-client.
Florin Godean mai precizează că, în ceea ce priveşte munca temporară, cei mai activi angajatori în această perioadă sunt companiile din pro­ducţie şi cele pentru care activitatea de vânzări reprezintă o parte importantă din business.
„Companiile îşi reiau ciclurile de producţie pentru că revenirea din concedii aduce reluarea vechilor obiceiuri de consum, astfel că în zona de producţie creşte cererea de muncă temporară. De asemenea, pe zona de vânzări este perioada în care se reconsideră targeturile, se aduc ajutoare cu viziune şi suflu proaspăt. Focusul se mută înapoi spre birou sau fabrică şi se accentuează fluxul de angajări“, explică el. De altfel, unele dintre companiile care au avut cele mai multe posturi vacante în luna august provin din producţie, din industria auto. Subsidiarele locale ale grupurilor germane producătoare de compo­nente auto Hella şi Continental Auto­motive au publicat 62, respectiv 46 de oferte de muncă în august, de­van­sând companii din IT precum Ora­cle sau din retail cum este Lidl, angajatori din industrii care scot în fiecare lună joburi la concurs aproape pe „bandă ru­lantă“.


Share

Sursa: zf.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *