Cine hrăneşte România. Harta firmelor cu cel mai mare profit, judeţ cu judeţ

Cine hrăneşte România. Harta firmelor cu cel mai mare profit, judeţ cu judeţ

Din sute de mii de firme înregistrate în România, doar câteva se evidenţiază prin profituri uriaşe. ECONOMICA.NET îţi prezintă clasamentul celor mai profitabile firme din fiecare judeţ al ţării.

Nu toate firmele se pot lăuda cu rezultate pozitive după încheierea unui an fiscal. Criza i-a făcut pe micii afacerişti fie să-şi închidă firmele, fie să le suspende activitatea. Companiile mari însă, româneşti sau cele susţinute de capital străin, au terminat anul 2012 pe profit. ECONOMICA.NET a întocmit clasamentul companiilor, în funcţie de profitul realizat anul trecut, pe baza datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

 

Primele companii din fiecare judeţ al ţării,  socotite în funcţie de profitul realizat în anul fiscal 2012, au obţinut anul trecut un profit cumulat de peste două miliarde de euro. Cele mai mari profituri, care depăşesc pragul de 200 de milioane de euro fiecare, au fost înregistrate de OMV Petrom (Bucureşti), cu 865 milioane euro şi Romgaz SA (Sibiu), cu 279,5 milioane euro.

 

Profituri peste 50 de milioane de euro au realizat companiile Continental Automotive Products (Timiş), Banca Transilvania SA (Cluj), Holzindustrie Schweighofer (Alba), Automobile Dacia SA (Argeş), Dedeman (Bacău), Azomureş SA (Mureş) şi Silcotub (Zalău). Click pe hartă pentru a vedea ce companii, şi din ce oraşe, au realizat profituri anul trecut.

 

 

 

 

Share

 

 

Sursa: economica.net

 

 

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *