Cine a ieşit la cumpărat de imobile în primul trimestru? Au cheltuit 116 mil. euro

Cine a ieşit la cumpărat de imobile în primul trimestru? Au cheltuit 116 mil. euro

Volumul investiţiilor imobiliare derulat în primul trimestru al acestui an a totalizat 116 mil. euro, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Sectorul de birouri a reprezentat 65,7% din volumul total, urmat de retail cu 21,4%, potrivit unui raport de piaţă realizat de DTZ Echinox.

 

Cele mai importante tranzacţii imobiliare din această perioadă au fost achiziţionarea de către NEPI a clădirii Lakeview (25.564 mp suprafaţă de birouri închiriabilă, având chiriaşi solvabili precum Pwc, RBS, Colgate, etc.), achiziţia unei participaţii de 50% în opt parcuri de retail de către Mitiska Ventures (totalizând 32.000 mp închiriabili, în oraşe secundare), cumpărarea Nova Building de către cel mai important chiriaş al său, Banca Italo-Romena, şi diverse achiziţii făcute de grupul controlat de Ioannis Papalekas, constând în active neperformante, din care cea mai semnificativă fiind Cathedral Plaza (clădire de birouri vacantă, având 12.500 mp, aflată în litigiu).
În 2012, volumul total al investiţiilor a atins 299 milioane euro (excluzând valoarea tranzacţiilor care nu au fost făcute publice). Cele mai importante tranzacţii încheiate în ultimul trimestru al anului trecut au fost achiziţia HQ Victoriei de către Zeus Capital Partner (clădire de birouri de 5.000 mp situată în centrul Bucureştiului), achiziţia de către GTC de la partenerul său Aura Investment a 30% din drepturile de proprietate a trei centre comerciale şi preluarea Nord City Tower de către ING (9.700 mp birouri în Pipera). În plus, NEPI a achiziţionat un teren de aproximativ 12,7 hectare în Galaţi, cu intenţia de a dezvolta un centru comercial ancorat de un hipermarket.

 

 

 


Share
 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *