Cinci destinatii-minune pe care trebuie sa le vizitezi, inainte sa dispara de pe harta lumii

Cinci destinatii-minune pe care trebuie sa le vizitezi, inainte sa dispara de pe harta lumii

Exista in lume cateva locuri incredibile, considerate minuni ale naturii sau ale civilizatiei, dar care sunt, in prezent, amenintate cu disparitia. Business24 iti face o lista a destinatiilor turistice de care inca te mai poti bucura, daca te grabesti.

Schimbarile climatice care afecteaza oceanele, plajele si chiar unele orase, dezvoltarea asezarilor umane sunt doar cateva dintre elementele care grabesc disparitia unor dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant, potrivit BusinessInsider.

Marea Bariera de Corali, Australia

Cunoscuta ca fiind cea mai buna destinatie pentru scufundari, Marea Bariera de Corali va disparea din cauza temperaturii in crestere a apei oceanului si a poluarii. Viteza dezintegrarii recifului de 7.000 de ani este fara precedent si ar putea disparea definitiv in 40 de ani.

Insula Pastelui, Chile

Timpul a devenit dusmanul insulei cunoscute pentru faimoasele statui care dateaza din anul 887. Cultura celor circa 5000 de bastinasi de pe insula se stinge in valtoarea fluxului impresionant de turisti si a dezvoltarii statiunilor de lux.

Antarctica

Potrivit NASA, continentul inghetat se topeste. Desi, probabil, ca va mai dura ceva, se fac eforturi sustinute pentru a intarzia acest proces. De exemplu, navele care transporta mai mult de 500 de pasageri nu mai pot intra in zona de gheturi. Se organizeaza, totusi, curse eco-friendly, care iti dezvaluie viata incredibila a continentului.

Machu Picchu si Choquequirao din Peru

Dezvoltarea turistica va afecta ramasitele civilizatiei peruane, dupa ce guvernul a decis sa asigure un circuit de transport pe cablu pentru turisti. Daca astazi locul este vizitat de cinci turisti pe zi, fluxul va creste pana la 3000 incepand cu 2015.

Muntele Kilimanjaro, Tanzania

Putine panorame de pe aceasta lume sunt atat de impresionante precum cea a muntelui vulcanic Kilimanjaro. Totusi, un studiu arata ca faimosul varf inzapezit nu va mai arata asa in 20 de ani, din cauza schimbarilor climatice.

 

 

 

 

 


Share
 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *