Cercetătorul care a prezis cutremurul din 77: „România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic”

Cercetătorul care a prezis cutremurul din 77: „România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic”

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea „J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter.

Tecuceanul nostru, George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea „J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter.
Special pentru a ne pune în gardă, profesorul Purcaru (membru pe viaţă al Societăţii Americane de Seismologie, membru al Comisiei Europene de Seismologie şi preşedinte al Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie, pe care a şi înfiinţat-o în 1984) ne-a scris din Germania: „Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013”, ne scrie George Purcaru.  Acesta spunea, în 2011, că, dacă seismul va avea loc în 2014, se va considera că predicţia sa a eşuat.


Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: viata-libera.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *