Cea mai înaltă clădire din lume se construiește în 90 de zile

Cea mai înaltă clădire din lume se construiește în 90 de zile

China are 10 oreșe mai mari decât New York. Aproape jumătate dintre cele mai înalte clădiri din lume, aflate astăzi în construcție, sunt în China, iar asiaticii încearcă să le termine într-un timp foarte scurt.

 

Ultimul ”zgârie nori”(Sky City) – care se dorește a fi cel mai înalt din lume – se va ridica în doar 90 de zile. Constructorul este compania BSB (cunoscută pentru blocul de locuințe de 30 de etaje, ridicat în 15 zile) care a anunțat încă de anul trecut că intenționează să ridice o clădire mai mare decât Burj Khalifa din Dubai.

 

Planul inițial prevedea demararea lucrărilor în luna decembrie 2012, dar autoritățile centrale abia acum și-au dat acordul pentru noul ”zgârie nori”. Ca o comparație, clădirea de referință a Dubaiului a fost construită în 5 ani. Însă, pentru Sky City, constructorul va fabrica anumite părți separat și le va asambla la fața locului. Potrivit calculelor companiei, vor fi construite câte 5 etaje pe zi.

Odată terminat, Sky City va avea o înălțime de 838 de metri (220 de etaje), o școală, un spital, zonă de birouri și apartamente, respectiv camere de hotel ce pot găzdui până la 30.000 de persoane. Rezidenții au la dispoziție 104  lifturi sau scări rulante, au acces la terenuri de tenis, basket, piscină și teatre.

Sky City nu numai că va fi ridicat într-o perioadă foarte scurtă, dar costurile proiectului sunt de 628 de milioane de dolari, l aproape la jumătate cât cele ale Burj Khalifa (1,5 miliarde de dolari).

 

 

 

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *