Ce mananca cei mai fericiti oameni din lume

Ce mananca cei mai fericiti oameni din lume

Ma amuza americanii si englezi cu studiile lor. Fac tot felul de studii, despre tot felul de lucruri. De la cele mai importante la cele mai insignifiante aspecte ale existentei noastre, mereu studiaza cate ceva.

De data asta, am zambit larg citind cel mai recent studiu facut de englezi, privind corelarea intre alimentatie si fericire.
Picture
Cercetatori de la Universitatea Warwick au facut un studiu amplu, pe 80.000 de persoane.
Care arata ca persoanele cele mai fericite si totodata cele cu gradul cel mai mare de sanatate mentala sunt persoanele care consuma zilnic sapte portii de legume si fructe.

Oamenii de stiinta au descoperit că nivelul de bunăstare mentală creşte pe măsură ce numărul de porţii de legume şi fructe consumate zilnic creşte. Vârful este atins de persoanele care consumă şapte porţii.

Majoritatea guvernelor din ţările industrializate recomandă populaţiei să consume 5 porţii de legume pe zi pentru a preveni apariţia cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Cu toate acestea, nu toată lumea respectă această recomandare. În Marea Britanie, un sfert din populaţie consumă doar zilnic o porţie sau niciuna. Numărul celor care consumă „cifra magică” de 7 porţii sau mai mult este de doar 10% din populaţia Marii Britanii.

Cercetarea nu a luat în calcul diferenţele dintre diferitele tipuri de fructe şi legume, definind o porţie ca fiind aproximativ 80 de grame.

„Puterea statistică a legumelor şi fructelor a fost surprinzătoare. De obicei, cercetătorii ignoră efectul pe care dieta îl are asupra oamenilor”, a explicat Sarah Stewart-Brown, Profesor de Sănătate Publică în cadrul Warwick Medical School.

Profesorul Andre Oswald, din cadrul departamentului de economie al Universităţii Warwick, afirmă că „studiul a arătat rezultate surprinzătoare, astfel că am decis că este prudent să mănânc mai multe fructe şi legume, pentru că îmi doresc să rămân vesel”.

Acum, imagineaza-ti ca esti vegetarian, si mai bine, vegan, si ca aproape toata alimentatia ta inseamna fructe si legume. Si majoritatea sunt crude. Cam ce ar insemna asta pentru bunastarea ta fizica si mentala?  🙂

 


Share
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: 1001vegetarieni.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *