Case Subterane

Noul trend - Casele Subterane

Contact

Daca pana acum competitia s-a dat pentru spatiul aerian in cazul zgarie-norilor, in curand ea se va muta la cativa metri sub pamant.

In localitatea elvetiana Vals, arhitectii de la firma SeArch au construit o casa subterana, pentru a exploata peisajul superb montan, cautand, totusi, o modalitate prin care sa permita luminii sa patrunda in incaperi.

 

Trendul este urmat si de fosta vedeta a Manchester United, fotbalistul Gary Neville. Acesta a apelat la echipa de arhitecti de la Make Arhitects, pentru a-i crea o casa subterana ecologica.

“Dupa ce am petrecut mai mult timp cu clientul si familia lui la casa lor actuala, ne-am dat seama ca bucataria trebuie sa fie centrul noii locuinte, deoarece este incaperea in care isi petrec cel mai mult timp. Ca atare, am structurat o cladire pe un singur nivel, in care (…) incaperile sunt separate in aripi, care radiaza de la bucataria localizata in inima casei”.

Cele 6 aripi ale locuintei, construite sub forma de petale, sunt tematice: “mancare”, “relaxare”, “distractie”, “munca”, “somn” si “joaca”.  Numai designul constructiei ecologice a durat mai bine de 3 ani.

32

Si in Italia a ajuns noua moda in arhitectura, astfel incat viitorul hotel Bella Vista din localitatea Bolzano va fi nu doar unul ecologic ci si unul subteran.

Cladirea hotelului consta in 11 unitati de cazare individuale, construite in coasta dealului italian, care utilizeaza metode ecologice (si economice) de incalzire si de racire.

Proiectul a inceput in 2009, data finalizarii lucrarilor nefiind oficiala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: perfecte.ro