Bucataria mica: cum faci sa para mare?

Nimeni nu isi doreste o bucatarie mica, trebuie sa recunoastem. Nici daca esti anti-gatit sau nu stai prea mult timp acasa, o bucatarie mica, aglomerata, nu este pe placul nimanui.

Contact

In general, amenajarea unei bucatarii nu este tocmai „floare la ureche”. Mai multe aspecte trebuie luate in considerare: stil, culoare, materiale, spatii de depozitare, tipul electrocasnicelor etc.

Iar cand avem de a face cu o bucatarie mica, lucrurile se complica putin, in sensul ca lipsa spatiul devine o problema serioasa, si nu un moft.

Astfel, ce poti face ca bucataria sa para mai mare si mai aerisita?

Raspunsurile le veti gasi mai jos:

– In primul rand, o insula de bucatarie nu este recomandata, deoarece „mananca” si mai mult din spatiu si atunci chiar nu veti mai avea loc nici sa va intoarceti. Sau, in cazul in care chiar nu puteti renunta la ea, alegeti o insula atipica,  sub nicio forma masiva, ci mai degraba asemanatoare unei masute mai inalte.

– In al doilea rand, cromatica este foarte importanta. Alegeti culori deschise, pastelate deoarece ele pot mari vizual camera, in acest context bucataria.

– De asemenea, si accesoriile au rolul lor. De exemplu, accesoriile supra-dimensionate intr-o bucatarie mica dau impresia de mai mult spatiu.

– O alta idee este aceea de a lasa un perete „aerisit”. Eventual, montati o singura polita. Veti vedea cum un spatiu mic se „deschide”.

– O bucataria „patratoasa” s-ar intelege cel mai bine cu un mobilier compact, dintr-o singura bucata. In plus, ai toate lucrurile la indemana si totul va parea mult mai organizat.

– Intotdeauna, intr-o bucatarie mica este bine sa optati pentru polite si rafturi deschise. Orice usa va „ingreuna” si mai mult decorul.

 

 

Sursa: casamea.ro
Share