Bucataria in Stil Suedez

Contact

Sunt practice, elegante si foarte luminoase. Bucatariile suedeze se remarca si prin preponderenta cu care este folosita nonculoarea alb.bucatarie in stil suedez (1)

Chiar daca nu toti imbratiseaza albul, acesta reprezinta deja o moda in design. Utilizat in amenajarea bucatariilor, albul face ca aceste spatii sa para mai mari si mai aerisite. Exista curajosi care opteaza pentru alb atat la finisaje, cat si la mobilier si accesorii. Daca o bucatarie alba ti se pare prea monotona, poti largi schema de culori, introducand, de pilda, culori solare (rosu, portocaliu, galben etc.) sau nuantele naturale ale lemnului.

De exemplu, daca optezi pentru mobilier si pereti albi, alege o pardoseala din lemn intr-o nuanta deschisa, aceeasi cu a blatului de lucru. La fel de bine se poate merge si pe combinatia alb-negru, adica o pardoseala din placi ceramice albe si negre. Exista solutii si pentru pereti.

De exemplu, o portiune de perete sau chiar un perete intreg poate fi finisat cu piatra sau caramida, ceilalti pereti putand fi zugraviti cu tencuiala alba.bucatarie in stil suedez (2)

Intr-o bucatarie in care mobilierul si finisajele sunt albe, se pot introduce accente de culoare prin accesorii sau obiecte de decor. Un tablou mare in culori vibrante expus pe unul dintre peretii bucatariei va reprezenta o pata de culoare binevenita.

Daca iti plac plantele naturale, atunci integreaza-le in decor. Cateva ghivece cu plante expuse pe pardoseala sau pe suporturi vor da un aer fresh bucatariei, dar, in acelasi timp, vor aduce si putina culoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro