Bricoleaza cu sfoara

Contact

Unul dintre cele mai versatile si ieftine materiale pe care le poti folosi in proiectele de bricolaj este sfoara. Din iuta, canepa sau bumbac, innodata sau lipita, sfoara poate interveni atat functional, cat si decorativ, in amenajarea interiorului casei tale.bricolaj cu sfoara (3)

Obiectele decorative din sfoara au inceput deja sa fie gasite in magazinele marilor retaileri, insa preturile lor sunt destul de piperate. Cu putina atentie, insa, poti da chiar tu o noua viata multor obiecte mai vechi, dar functionale, pe care le ai acasa, fara sa fie nevoie de noi achizitii.bricolaj cu sfoara (4)

Cea mai comuna utilizare (si destul de simplu de realizat) este schimbarea finisajului unor obiecte. Daca ai o lustra cu brate care este demodata, o poti aduce la viata invelindu-i bratele in sfoara de iuta (mai subtire sau mai groasa, dupa gust). Sau poti transforma o sticla goala de vin intr-o vaza. Daca nu vrei sa te complici, insa iti place sa dai casei un aspect rustic,  poti pune sfoara intr-un bol, ca si cum ai pune potpourri.

Daca ai mai multa indemanare, poti da chiar si o utilitate noua unor obiecte care nu mai au alt rol. Incearca sa-ti confectionezi un taburet dintr-un cauciuc vechi si sfoara de iuta. Rezultatul este uimitor!bricolaj cu sfoara (5)

 

Sfoara, insa, nu este folosita degeaba in activitati marinaresti sau la constructii de poduri rustice. Ea are o rezistenta foarte mare, atat la intindere, cat si la uzura. Din acest motiv, poti s-o folosesti chiar si pentru a-ti suspenda un pat de tavan, ori doar cateva rafturi. Te poti inspira din poduri, confectionand mana curenta a scarilor din sfoara sau poti agata o oglinda pe perete. Daca vrei sa profiti de rezistenta la uzura, ia in calcul si posibilitatea realizarii unui covor pentru acele zone din casa unde traficul este mai intens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro