
BCR ieftineşte creditele de nevoi personale. Vezi cum stau faţă de alte bănci
Posted by Fastimo on iul. 16, 2012 in Uncategorized | 0 comments
Banca Comercială Romană (BCR) a redus, începând de la sfârşitul săptămanii trecute, dobânda la creditele nou acordate de nevoi personale cu până la 2 puncte procentuale. În pus, refinanţările prin BCR beneficiază de comision zero la analiză. Vezi la cât ajunge rata la creditul de la BCR şi cum este aceasta în comparaţie cu alte credite din piaţă.
„Dobânzile la creditele de nevoi personale în lei nou acordate încep de la 13,5%, dobânda este fixă pe toată perioadă de creditare pentru creditele în lei. În plus, clienţii care îşi refinantează la BCR creditele de la alte bănci sau încasează salariul într-un cont curent BCR beneficiază şi de o reducere cu 100% a comisionul de analiză a dosarului de credit”, a declarat Andrew Gerber, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.
Exemplu de calcul
Pentru un client care încasează salariul prin BCR, un credit de nevoi personale în valoare totală de 15.000 lei acordat pe o perioada 5 ani, presupune o rată lunară de 353 lei (DAE = 15,55%).
Aprobarea creditului se poate obţine şi telefonic prin apel gratuit la numarul InfoBCR 0800.801.BCR (0800.801.227), zilnic, între orele 8.00 şi 22.00.
Comparaţie cu alte credite
Potrivit Conso.ro, cele mai ieftine credite de nevoi personale sunt oferite de Banca Transilvania, unde un credit de valoare similară pe 5 ani presupune o rată de 319-322 lei (cu virare sau fără virare salariu), dobânda fiind fixă, iar costul creditului fiind de 10,5%-11,05% (DAE).
BRD vine cu a doua Dobândă Anuală Efectivă (DAE) din piaţă, de 12,20%, dar rata lunară este semnificativ mai mare, de 346 lei, chiar peste rata altor bănci care au DAE şi cu un puncte mai mare.
Care ar fi explicaţia? Pur şi simplu BRD este printre puţinele banci de top care percep asigurare în primul an, pe când restul băncilor o oferă gratuit, asta văzându-se într-o rată lunară mai mică în primul an. Aşadar, e bine să ne uităm la DAE şi nu doar la rata lunară din primul an. Totuşi, BRD are printre cele mai scumpe asigurări de viaţă.
Volksbank vine pe locul 3 cu un DAE de 12,7%, dobânda fiind fixă, la fel ca şi la BT şi BRD. Rata de la Volksbak ar fi de 334 lei, asta pentru că asigurarea este oferită gratuit în primul an.
OTP şi ING urmează în clasament, ambele având dobânzi variabile la lei şi un DAE de 13,3%, respectiv de 13,7%, ceea ce presupune o rată de 338 lei, respectiv 329 lei. La fel ca BRD, ING percepe asigurare încă din primul an, însă de peste 3 ori mai ieftină decât a BRD.
Şi Garanti vine cu un cost apropiat de cel al BCR, practicând o dobândă fixă. Cei de la Garanti au DAE de 14,3%, respectiv o rată de 352 lei.
Sursa: capital.ro