Bătălia operatorilor telecom a ajuns într-o nouă fază

Bătălia operatorilor telecom a ajuns într-o nouă fază

Orange, Vodafone şi Cosmote încearcă să îşi păstreze şi să îşi crească baza de clienţi oferind din ce în ce mai multe beneficii utilizatorilor. Opţiunile oferite clienţilor prepaid sunt sunt din ce în ce mai spectaculoase.

Toţi cei trei mari operatori, indiferent la care ai cartelă sau la care vrei să îţi achiziţionezi, oferă în prezent mesaje nelimitate.  Dacă Cosmote şi Vodafone oferă mesaje nelimitate în orice reţea naţională, Orange nu oferă această opţiune decât în propria reţea.

Cosmote a lansat recent noi extraopţiuni pentru clienţii prepaid, care includ SMS-uri în reţea/naţionale nelimitate, dar şi mii de minute în reţea şi sute de minute naţionale/internaţionale. Clienţii noi şi existenţi pot alege una dintre cele două noi extraopţiuni, Start Unlimited şi Super Unlimited. Start Unlimited oferă, pentru doar 5 euro credit (TVA inclus), acces la SMS-uri nelimitate în Cosmote, alături de 2.000 de minute în Cosmote, 2.000 de minute către reţeaua fixă Romtelecom, 100 minute/SMS-uri naţionale şi 50 MB pentru trafic de date.


Extraopţiunea Super Unlimited aduce SMS-uri naţionale nelimitate, inclusiv către Cosmote, şi încă 3.000 de minute în Cosmote, 3.000 de minute către reţeaua fixă Romtelecom, 150 minute naţionale/ internaţionale şi 100 MB trafic de date, pentru doar 6 euro credit (TVA inclus). Minutele internaţionale pot fi utilizate pentru apeluri către destinaţii fixe din UE, 6 destinaţii mobile din UE (Italia, Spania, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie) şi pentru apeluri către reţele fixe şi mobile din SUA, Canada şi Israel.

Cosmote oferă clienţilor prepaid care utilizează extraopţiunea All Free şi mai multe beneficii, prin intermediul Bonus Double All Free: 350 minute naţionale şi internaţionale şi 350 SMS-uri naţionale în plus. Minutele internaţionale pot fi folosite pentru apeluri către destinaţii fixe din UE şi pentru apeluri către reţele fixe şi mobile din SUA, Canada şi Israel. Pentru a beneficia de bonus, acesta trebuie activat pentru fiecare achiziţionare, respectiv reactivare, a extraopţiunii All free în timpul perioadei promoţionale a acestuia, prin SMS către 950.

Bonus de 6 euro la Vodafone

 

Clienţii Vodafone pot comunicat nelimitat, în orice reţea naţională, prin SMS. Cu extraopţiunea de 6 euro aceştia primesc şi 2.000 de minute în reţea, 100 de minute naţionale şi 150 MB trafic de date. Cei care au nevoi extinse de navigare online primesc de două ori mai mult trafic de date, 300 MB, alături de SMS-urile nelimitate în orice reţea naţională, 2.000 de minute în reţea şi 100 de minute naţionale, cu extraopţiunea de 8 euro credit.

Vodafone a lansat şi o noua extraopţiune, care aduce, pentru 6 euro credit, 2.000 de minute şi SMS-uri în reţea, 150 minute naţionale şi în reţelele fixe internaţionale, alături de 50 MB trafic de date. Destinaţiile internaţionale incluse sunt reţelele fixe din Uniunea Europeană, fixe şi mobile din SUA, Canada şi Israel. Clienţii ce activează Cartela Vodafone şi au un credit de minim 6 euro primesc un bonus substanţial, de încă 6 Euro credit. Creditul poate fi consumat pentru orice serviciu, oricând decid utilizatorii.

La Orange, liderul pieţei locale telecom, pentru 5 euro primeşti 2.000 de minute şi SMS în reţea, 75 de minute naţionale şi internaţionale fix sau SMS naţionale şi 75 MB pentru internet mobil. Pentru încă un euro primeşti 2.000 de minute şi SMS în reţea, 100 de minute naţionale şi internaţionale fix sau SMS naţionale şi 20 de minute sau SMS internaţionale pe mobil.

Dispar tarifele de roaming?

 

Comisarul european pentru agenda digitală, Neelie Kroes a propus un pachet legislativ care să prevadă eliminarea tarifelor de roaming în Europa începând cu 1 iulie 2014. Cu ocazia alegerilor europene prevăzute în mai 2014, „vreau să arătăm cetăţenilor că Uniunea Europeană are un impact asupra vieţii lor, că am adaptat regulile la aşteptările lor legitime”, a declarat Kroes în faţa eurodeputaţilor.

 

„Vreau să vă puteţi întoarce la alegătorii voştri şi să le spuneţi că aţi reuşit să puneţi capăt costurilor” de roaming – costul suplimentar perceput de operatorii mobili pentru efectuarea şi primirea de apeluri telefonice sau SMS-uri şi utilizarea serviciilor de internet în străinătate -, a adăugat comisarul.
Tarifele de roaming au fost deja plafonate în Uniunea Europeană: tariful pentru consultarea de date (pagini de internet, primirea şi trimiterea de email-uri şi poze) pe telefonul mobil sau pe tabletă poate fi maxim 70 de eurocenţi pe MB începând cu 1 iulie 2012. Plafonul va fi redus la 45 de eurocenţi la 1 iulie 2013 şi 20 de eurocenţi la 1 iulie 2014.

Plafonări degresive vor fi aplicate şi în cazul apelurilor telefonice şi SMS-urilor efectuate şi primite, la aceleaşi date. La 1 iulie 2014, preţul maxim va fi de 19 eurocenţi pentru apelurile efectuate şi 6 eurocenţi pentru apelurile primite şi SMS-uri.

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

 

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *