Austriecii, interesati sa dezvolte parteneriate public – privat in Romania

Austriecii, interesati sa dezvolte parteneriate public – privat in Romania

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, s-a intalnit cu un grup de investitori austrieci interesati de proiectele ce vor fi dezvoltate in regim de parteneriat public-privat (PPP) in Romania.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, delegatia austriaca a fost formata din reprezentanti ai unui grup specializat in servicii financiare care activeaza la nivel mondial si ai unei companii interesate de dezvoltarea de proiecte de parteneriat public – privat in domeniul sanatatii.

Dan Sova a prezentat delegatiei austriece proiectele ce urmeaza a fi demarate in acest sistem si a punctat disponibilitatea Guvernului in a-si oferi ajutorul pentru investitorii straini ce se vor implica in realizarea unor astfel de proiecte complexe in Romania.

Sectorul medical, o alta oportunitate de dezvoltare de parteneriate public – private

„Guvernul Romaniei a initiat o noua lege a PPP special pentru a incuraja investitorii straini sa se implice cu succes in dezvoltarea proiectelor de anvergura ce sunt si vor fi dezvoltate in Romania” a declarat Sova.

Partea a doua a discutiei a fost axata pe posibilitatea dezvoltarii pe proiecte public – private in domeniul medical romanesc. Astfel, demnitarul roman a explicat membrilor delegatiei din Austria avantajele dezvoltarii unor astfel de parteneriate, in special, in centrele universitare cu traditie din Romania, cum ar fi Iasi, Cluj si Brasov.

Companiile austriece au investit in Romania, pana in 2012, aproximativ 9,4 miliarde de euro, reprezentand 18% din totalul investitiilor straine directe. Cifra plaseaza Austria pe locul doi in topul investitiilor straine in Romania, dupa Olanda.

 

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *