Amenajari interioare in gri

Amenajari interioare in gri

Cand ne gandim la culori neutre, de cele mai multe ori gri-ul sare din schema si e inlocuit de o gama imensa de tonuri de bej si maro. Cand ne plictisim de peretii albi optam, de obicei, pentru un alb mai cald, o nuanta deschisa de bej, ceva care sa “incalzeasca” spatiul. Ce spuneti, totusi, de gri?AMENAJARE IN GRI (7)

Mai inchis sau mai deschis, gri-ul poate deveni noul alb in amenajarile interioare. As indrazni sa-l numesc un “little black dress with a twist”, aviz amatorilor de expresii englezesti. Desi este culoare neutra, gri-ul este mai greu de introdus corect intr-o amenajare, insa poate avea un efect mult mai puternic.AMENAJARE IN GRI (8)

 

Ce trebuie tinut minte in cazul utilizarii culorii gri?

●     Exista 3 tipuri de gri-uri, in functie de culorile care stau la baza sa: verde, albastru si violet. Gri-ul verde este cea mai versatila alegere deoarece poate complimenta lemnul care are de obicei tonuri calde, de galben si rosu, si nu rapeste din caldura spatiului, deoarece are tonuri calde in componenta sa. Gri-ul albastru da o atmosfera rece camerei daca si trebuie incalzit prin introducerea unor culori vibrante, calde. Gri-ul violet da cele mai multe batai de cap si nu este neaparat potrivit pentru locuinte, deoarece violet-ul nu intra intr-un dialog foarte placut cu nuantele din esentele de lemn.AMENAJARE IN GRI (9)

●     Gri-ul nu este deloc o alegere potrivita daca aveti o camera foarte prost iluminata natural. Aceasta culoare neutra functioneaza cel mai bine sub lumina naturala si, in general, iluminarea nu trebuie neglijata atunci cand amenajam un spatiu!AMENAJARE IN GRI (10)

●     Daca optati pentru suprafete mari de gri inchis, atunci el trebuie temperat prin obiecte si accesori deschise la culoare. Un gri deschis trebuie scos din anonimat prin accente puternice de culoare.AMENAJARE IN GRI (11)

●     Daca decideti pentru finisarea peretilor cu gri, atentie la culoarea tavanului care ar trebui sa ramana alb. Gri-ul tinde sa micsoreze spatiul, iar un tavan alb inalta camera si remediaza aceasta iluzie optica.

 

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *