Amenajari in Stil Spaniol

Contact

Spania este bine cunoscuta pentru splendida sa lumina solara si pentru multitudinea de culturi adunate aici din intreaga lume. Atragatorul design interior spaniol este la fel de fascinant acum ca intotdeuna. Stilul spaniol a suportat de-a lungul vremii numeroase influente, date de: o atmosfera vibranta, un soare stralucitor, o cultura minunata si mai mult decat un sentiment de apartenenta pentru familie, conferit de cea mai buna ospitalitate. Bunatatea si caldura reprezinta principalele virtuti ale stilului spaniol, transformandu-l intr-o alegere potrivita pentru drumul catre un mod de viata linistit si fara griji. Sa ne gandim la exoticele vile spaniole.

decor spaniol (3)

Casele spaniole au o frumusete clasica, rar intalnita in alta parte a lumii. In majoritatea cazurilor acestea sunt asimetrice ca si configuratie, cu usi arcuite, acoperisuri cu tigle curbate, balcoane mici, curti cu intrari laterale, pereti exteriori cu tencuiala din ghips (stuc) si verdeata de jur imprejurul casei, impresia generala fiind aceea a unei gradini luxuriante verzi naturale.

In designul interior spaniol finisajele peretilor sunt realizate dintr-o textura grea, din stuc sau ipsos, in vederea obtinerii unei profunzimi vizuale interesante. Un strat subtire de vopsea neutra ca nuanta este adesea utilizat in legatura cu acesti pereti, pentru o mai buna definire si o culoare mai intensa. Decorul de perete spaniol include, de regula, tapiterii bogat tesute si grile din  fier forjat, care confera interiorului un aspect rustic, elegant. Accesorii sunt  reduse la minimum, cu tendinta de a folosi cateva elemente mari, expuse impreuna, cum sunt: urnele, vazele, ghivecele sau oalele decorative.

Cu influente clare din regiunea mediteraneana, designul interior spaniol se bazeaza pe culori inspirate din mediul inconjurator: albastru, verde, alb si maro. Nuantele calde de rosu teracota si portocaliul sunt alte doua jucatoare majore in schema de culori a stilului decorativ spaniol, datorita utilizarii pe scara larga a placilor de teracota pentru pardoseli si acoperisuri. Elementele de piatra si ceramica sunt foarte frecvent intalnite in designul spaniol, impreuna cu piese din ceramica sau fier forjat, sfesnice si panouri din lemn sculptat. Accentele metalice de cupru sunt, de asemenea, importante pentru acest stil de design.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: incasa.ro