Amenajarea garsonierei dupa reguli feng shui

Contact

Amenajare garsoniera feng shuiAtunci cand vine vorba despre o garsoniera, cei care locuiesc intr-una par sa intre in pana de idei. De ce? Nu este greu sa va dati seama ca spatiul reprezinta principala problema a unei garsoniere, desi acest tip de locuinta este ideal pentru o singura persoana, sau pentru un tanar cuplu. Chiar daca spatiul este foarte redus, asta nu inseamna ca o garsoniera nu poate fi armonios amenajata. Din contra, spatiul mic va poate ajuta sa creati o atmosfera unica, intima, primitoare si foarte armonioasa, iar amenajarea garsonierei dupa regulile feng shui va va ajuta sa aduceti echilibrul si energiile pozitive in propria locuinta.

Feng shui inseamna echilibru, armonie, energie pozitiva si frumusete la superlativ. De asemenea, tehnicile feng shui va pot ajuta sa imbunatatiti anumite aspecte ale vietii personale asa ca, desi spatiul este mic, incercati sa ii imbunatatiti functiile.

Avand in vedere faptul ca o garsoniera nu va ofera prea multe posibilitati in privinta amenajarii interioare, existand doar o singura camera care joaca si rolul de living si de dormitor, este si centru de socializare si loc de odihna, este important ca elementele care caracterizeaza acest tip de locuinta sa fie armonios imbinate.

Sa fie oare posibila atingerea energiilor pozitive si a linistii caracteristice dormitorului, intr-o camera care este in acelasi timp si camera de zi? Desigur. Cu ajutorul culorilor diferite dar in acelasi timp echilibrate, al luminii si al decoratiunilor totul este posibil.

Impartiti echilibrat spatiul!Garsoniera feng shui
O prima idee pentru separarea spatiului ar fi sa recurgeti la montarea unui perete fals care sa nu inchida in totalitate spatiul. In acest fel, in locul nou creat puteti amplasa patul si cateva accesorii specifice dormitorului, in asa fel incat spatiul social sa fie despartit de locul de odihna. Exista posibilitatea ca peretele fals sa nu fie tocmai potrivit pentru ca spatiul va deveni mult mai mic pentru ambele mici incaperi create. De aceea, puteti opta pentru un obiect de mobilier masiv, de tipul unei biblioteci, care sa prezinte deschidere pe ambele parti. In acest fel, atmosfera va fi una aerisita, iar lumina va patrunde nestingherita in ambele locuri. De asemenea, se poate opta pentru un perete din sticla.

• Indiferent de alegerea facuta, este important ca locul destinat somnului sa nu se afle in apropiere de usa. Aranjarea elementelor din garsoniera se va face in functie de locul destinat patului.

Alegeti o culoare neutra!
Culorile, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, reprezinta unul dintre cele mai importante caracteristici feng shui deoarece ele influenteaza energia (chi). Alegerea culorilor pentru o garsoniera, sau mai bine spus pentru camera care tine si loc de dormitor si de camera de zi, trebuie sa fie luminoase si neutre deoarece, culorile tari, specifice unui living in care trebuie sa abunde energia si buna-dispozitie, sunt total contraindicate intr-un dormitor. Ce facem in aceasta situatie? Alegem o culoare neutra. Pentru ca energia pozitiva sa nu fie influentata de culoare si aceasta sa fie potrivita pentru intreaga camera, cea mai potrivita culoare este albul. In acest fe, in partea destinata petrecerii timpului liber, albul se va asorta cu decoratiuni viu colorate, de la covoare, obiecte de mobilier si accesorii, in timp ce pentru partea destinata somnului se va opta pentru decoratiuni in culori deschise, relaxante.

Feng shuiJonglati creativ cu lumina!
Lumina este un alt factor important pentru feng shui, aceasta fiind cea care poate influenta starea unei persoane. Lumina trebuie sa evidentieze culorile si obiectele prezente in locuinta. Trebuie sa aveti mare grija cum distribuiti lumina in locul destinat odihnei si in cel destinat petrecerii timpului liber. Pentru a crea un mediu cat mai relaxant si armonios, este de preferat sa se foloseasca o lumina galbena si foarte calda.

Simplitatea este cuvantul cheie!
Nu aglomerati garsoniera cu lucruri inutile! Aceasta regula se aplica oricarei camere. Alegeti cu grija spatiile de depozitare si nu lasati dezordinea sa va distruga energia pozitiva.

Plantele de apartament – cele mai potrivite decoratiuni
Dintre decoratiuni nu trebuie sa lipseasca plantele de apartament. Acestea va aduc mai aproape de natura si imprima locuintei un aer calm.

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: homegeek.ro