Aerium – “insula” tropicală din landul Brandenburg

Aerium – “insula” tropicală din landul Brandenburg

insula DE

În apropiere de Berlin și Dresda, într-una dintre cele mai mari clădiri de pe planetă, o companie malaeziană a construit un paradis tropical aparent incredibil de imaginat în nordul Germaniei. Cea mai mare pădure tropicală găzduită în interior, cu o suprafață totală de 10 000 de metri pătrați, și un aqua-park de mari dimensiuni și-au găsit locul sub cupola de 107 metri înălțime a unei foste fabrici aeronautice.

Clădirea care găzduiește parcul tematic Tropical Islands, numită Aerium, este a patra din lume ca mărime, dacă judecăm după volumul de 5,2 milioane de metri cubi. Cu o lungime de 360 de metri și o lățime de 210 metri, clădirea are o suprafață de 66 000 de metri pătrați și a fost inițial construită cu scopul de a găzdui o fabrică de dirijabile. Peste 14 000 de tone de oțel au fost folosite pentru construcție, iar acoperișul nu este susținut de piloni, fiind cel mai mare de acest tip din întreaga lume. Pentru a avea un reper al dimensiunilor enorme ale acestei construcții, este suficient să spunem că în fotografia de mai jos cele trei puncte din partea stanga sunt trei vizitatori.

Compania producătoare de dirijabile nu a reușit să-și pună în aplicare planurile de a construi o nouă generație de dirijabile, iar hangarul construit la sfârșitul anilo ’90 a fost vândut unui grup de investitori asiatici, care l-au transformat în actualul parc de distracții. Instalațiile de climatizare garantează o temperatură constantă de 26 de grade, iar partea sudică a acoperișului a fost făcută transparentă, pentru a asigura cât mai multă iluminare naturală în interior.

Parcul de distracții din interior oferă un total de 6000 de metri pătrați acoperiți de apă (10% din suprafața totală a clădirii), împărțiți între o “mare tropicală” și o “lagună balineză”. Un hectar de pădure tropicală, cu peste 50 000 de plante și poteci cu o lungime totală de un kilometru, un centru SPA și un “sat tropical” completează lista atracțiilor din domul german.

Centrul de distracție Tropical Islands este deschis tot timpul anului, iar mai multe detalii sunt disponibile pe  site-ul oficial.


Share

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: stylereport.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *