6 plante care purifica aerul din casa

Contact

Calitatea aerului din interior a devenit o problema destul de grava. Aerul din locuinta ta contine, cu siguranta, formaldehida de la covoare, adezivi, mobilier, vopsea si parfumuri.

Formaldehida este o substanta toxica si a fost inclusa de catre oamenii de stiinta in clasa substantelor posibil cancerigene.

Astfel, este extrem de important ca aerul din casa ta sa fie in permanenta purificat si curatat. Poti face acest lucru in mod natural cu ajutorul unor plante. Iata care sunt acelea.

 Bambus (Chamaedorea Seifritzii)bambus
Bambusul este o planta care reduce eficient toxinele precum benzen, formaldehida si tricloretilena (TCE). Planta se uda cu moderatie – o data la doua zile in sezonul cald si de doua ori pe saptamana atunci cand temperaturile sunt moderate sau scazute.

Aseaza planta astfel incat sa se bucure de lumina naturala, dar nu neaparat in bataia directa a razelor soarelui.

crizantema

Crizantema
Crizantema este una dintre cele mai eficiente plante impotriva tricloretilenei (solvent folosit in diverse solutii de curatare care creste de sase ori riscul de a suferi de Parkinson).

Crizantema poate fi tinuta atat la ghiveci, cat si in vaza pentru flori.

 

Iedera
Desi iedera este o planta cataratoare, exista si specii care cresc mai putin si care nu au nevoie sa se intinda. Iedera absoarbe cu succes benzenul, toluenul, formaldehida si tricloretilena.iedera

Ca si reguli de ingrijire pentru iedera trebuie sa stii ca aceasta se dezvolta foarte bine in locurile umbroase si sa trebuie udata doar atunci cand pamantul este complet uscat, fara sa lasi apa sa balteasca in farfuriuta ghiveciului.

 Ficus
ficusUna dintre cele mai des intalnite plante din apartamentele din Romania este ficusul. Acesta nu are doar un aspect foarte placut si o dezvoltare rapida, ci actioneaza cu putere si la nivelul substantelor toxice din casa. Ficusul absoarbe tricloretilena (TCE), benzenul si formaldehida.

Ficusul are nevoie de multa apa in perioada calda (mai ales atunci cand este canicula), iar periodic este indicat sa ii stergi frunzele cu o carpa umeda sau sa pulverizezi pe acestea apa la temperatura camerei.

 Dracaena
Conform NASA, Dracaena aeste cea mai eficienta planta in absorbirea substantei formaldehida.dracaena

Planta se prezinta sub forma unui copacel, asemanator unui palmier, iar ca si necesitati de ingrijire planta are nevoie de o temperatura de aproximativ 19 grade, de multa lumina (dar nu bataia directa a soarelui) si de apa o data la 3 zile.

Excesul de apa sau lipsa acesteia pot duce la ingalbenirea frunzelor, iar daca umezeala este prea mare, radacinile pot putrezi.

 Crinul pacii
crinul paciiCrinul pacii este o planta care absoarbe cateva dintre cele mai toxice substante din casa ta, printre care benzenul si formaldehida.

Crinul pacii este o planta ornamentala de interior. Aceasta are nevoie de multa lumina pentru o dezvoltare corespunzatoare, dar nici aceasta nu suporta prea bine lumina directa a soarelui. Daca vrei ca planta sa se mentina proaspata si sanatoasa, ar fi bine sa o feresti de curentii de aer si de temperaturile mai mici de 10 grade Celsius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casasigradina.ele.ro