10 idei pentru inviorarea livingului

Atunci când vine vorba de decoraţiuni şi redecorarea livingului, pentru a economisi bani şi timp trebuie să ştim câteva trucuri care ne ajută întotdeuna şi care au efectul dorit, indiferent de situaţie şi buget. Designul interior şi decoraţiunile interioare pot fi la îndemâna noastră.

Contact

1. Colorează unul dintre  pereţi

O pată de culoare întotdeauna schimbă aspectul interior al unei încăperi. Nu este nevoie să zugrăvim toţi pereţii, ci numai unul. Acest lucru îl vom realiza cu minim de efort. Mobilierul îl vom împinge înspre centrul camerei, îl acoperim pentru a nu se murdări şi vom putea vopsi peretele în culoarea aleasă. Este recomandat să se folosească nuanţe calde, vii care să ne aducă o stare de linişte dar în acelaşi timp să învioreze spaţiul. Se pot alege nuanţe mai închise ale culorii existente pe pereţi, sau una din culorile tapiţeriei din cameră.
Pentru că sunt în trend pereţii decoraţi cu tapet, putem alege diferite modele de tapet, cu motive florale, stilizate,  în dungi sau abstracte. O imagine interesantă o constituie şi folosirea decoratiunilor de perete. Cornişele, bordurile şi stâlpii pot schimba în totalitate aspectul unei încăperi şi îi conferă o eleganţă aparte.

2. Împrăştie câteva pernuţe colorate
Nimic nu adaugă mai multă veselie camerei decât câteva pernuţe aruncate pe mobilier. Dacă avem tapiţerii cu modele colorate atunci vom alege perne uni, şi invers. Trebuie să avem grijă însă la materialele folosite pentru a nu încărca  foarte mult aspectul camerei. Este un singur pas de la un design vesel la unul apăsător şi obositor.

3. Adaugă ceva din natura
Plantele de interior, cu flori sau decorative doar prin frunze adaugă o notă de interes camerei. Casa noastră va căpăta viaţă şi ne va bucura privirea cu minunăţiile naturii. Plantele nu ajută doar la design ci ne aduc o stare de bine şi prin oxigenul pe care îl produc. Ca să nu le ducem grija, vom alege plante rezistente, care nu necesită tratamente speciale. Nu vom scăpa de udatul lor, pentru că deocamdată doar cactuşii pot rezista fără apă, dar acestia nu produc efectul dorit

4. Alege lămpi ciudate
Chiar dacă livingul este decorat în stil clasic, o lampă deosebită, colorată şi cu un abajur interesant ne poate ajuta pentru înveselirea spaţiului. Acelaşi lucru îl putem realiza şi cu sculpturi sau vase cu forme bizare, care atrag privirea şi bucură ochiul.

5. Adaugă culoare pe podea
Oricât de coloraţi am face pereţii, acest lucru nu ne ajută dacă nu echilibrăm şi cu adăugarea culorii pe podea. Un covoraş colorat plasat strategic în faţa unui fotoliu sau sub o măsuţă de cafea va produce efectul de texturare a livingului nostru. Covoarele pot fi uni, folosind una din culorile existente în designul camerei, sau cu model, având grijă să nu încărcăm cu pattern-uri diferite. Dungile sunt la mare căutare, dar şi formele geometrice.

6. Reînoirea tapiţeriei
Dacă avem un scaun, fotoliu sau taburet vechi, care nu ne mai place, putem să-l retapiţăm într-o culoare mai veselă care va da viaţă colţului trist în care stătea.

7.  Reflexia culorii
Ca să înviorăm un perete mohorât, vom plasa o oglindă cu o ramă deosebită. Oglinda va reflecta culorile din cameră şi totodată va crea spaţialitate prin efectul său binecunoscut de mărire.

8. Nu uita tablourile!
O piesă de artă colorată plasată în living, va aduce un plus în decoraţiuni. Vom introduce culori şi forme în încăpere, dar să nu greşim în alegerea ramelor.  O pictură încărcată va avea nevoie de o ramă simplă, iar fotografiile alb-negru vor fi asociate cu rame colorate.

9. Perdele şi draperii colorate
Nu trebuie să uităm de ferestre, care trebuie de asemenea decorate cu perdele, draperii, rulouri şi jaluzele colorate. Dacă vom aplica toate cele 10 idei de înveselire a livingului, vom alege culori uni la ferestre, în nuanţe folosite la celelalte decoraţiuni.Accesoriile adaugă o notă de interes şi putem lega draperiile cu şiraguri de mărgele colorate.

10. Un pled aruncat
Un pled sau o păturică colorată aruncată „la întâmplare” pe fotoliu sau pe un braţ de canapea, vor crea senzaţia că livingul este confortabil şi locuibil.
Toate aceste idei ne vor ajuta să redăm vitalitatea livingului nostru. Cu siguranţă ne vor da impresia că am reamenajat tot livingul, mai ales dacă vom schimba şi poziţia mobilierului.

 

Sursa: www.4interior.ro
Share