10 gradini traditionale

Gradinile traditionale sunt printre cele mai populare alegeri in materie de amenajari.

Contact

Amenajarea traditionala a unei gradini tine atat de peisagistica cat si de mobilierul si accesoriile abordate.

In functie de preferintele voastre puteti alege o varianta din cele recomandate de noi:

1. Mobilierul de ratan este poate cel mai potrivit material intr-o gradina traditionala. Este confortabil, rezistent, „calduros” si creeaza un colt de relaxare perfect pentru servirea de cocktailuri delicioase in serile de vara. In spatele terasei se remarca pozitionarea simetrica a arbustilor decorativi care iti ofera o vedere de ansamblu asupra gazonului lasat simplu pentru un „look” conservator.

2. Un copac inflorit situat in mijlocul unei „insule” de flori devine punctul de interes intr-o gradina traditionala si „domoleste” liniile drepte, rigide ale casei.

3. Daca nu va doriti o gradina clasica 100% puteti imbina elementele traditionale cu cele moderne. Un iaz rectangular inconjurat de arbusti este scos din anonimat cu ajutorul unor globuri de otel inoxidabil care par ca plutesc deasupra apei.

4. Sculpturi si statuete din piatra sau bronz isi fac si ele aparitia intr-o gradina traditionala, „inundata” de flori, oferind o tenta romatica intregului peisaj.

5. Plantele curgatoare/agatatoare si multicolore ofera un „look” rustic acestei gradini, in timp ce diferitele texturi denota o atmosfera relaxanta.

6. Un dining traditional amenajat in mijlocul gradinii, protejat de soare cu ajutorul unui fel de baldachin improvizat, reprezinta o varianta inedita de servire a meselor pe timpul verii.

7. Zarita printre florile multicolore, aceasta veranda/marchiza este amenajata in stil traditional si creeaza impresia unei camere de zi exterioare.

8. Daca sunteti pasionati de peisagistica, puteti apela la ajutorul unui specialist pentru o imagine sofisticata a gradinii prin intermediul arbustilor si plantelor decorative.

9.  Foisorul, oricat de mic ar fi el, este un alt element cheie al gradinii traditionale.

10. O „gradina in gradina” este o modalitate mai putin obisnuita. Separata de restul gradinii, aceasta curte „izolata” reprezinta un spatiu inedit pentru o masa in familie sau cu prietenii. Lanternele mari de pe margine sugereaza faptul ca acest lucru este posibil si pe timpul noptii.

 

 

Sursa: casamea.ro
Share